Verslui pasiruošta

Verslui pasiruošta

VšĮ “Panevėžio verslo konsultacinis centras” įgyvendina projektą “Verslo paramos kūrimas ir prieinamumo gerinimas Žiemgaloje, Kuržemėje ir Šiaurės Lietuvoje”, kurio metu siekiama gerinti verslo paslaugų kokybę Lietuvoje ir Latvijoje, įskaitant ir verslumo mokymus. PVKC įsipareigojo su ekspertų pagalba parengti neformalią verslumo mokymo programą Lietuvos ir Latvijos pradedantiesiems ir būsimiems verslininkams. Ši programa kartu su mokymo medžiaga bus prieinama visiems suinteresuotiems asmenims elektroninėje erdvėje lietuvių ir latvių kalbomis. Jau greitai kviesime ją išbandyti!

Siekiant išbandyti mokymo programą PVKC 2018 m. rugpjūčio 1 –  29 d. organizavo 80 ak. val. verslumo mokymų kursą, skirtą pradedantiesiems bei būsimiems verslininkams. Mokymai truko 16 dienų, juose sudalyvavo daugiau nei 20 asmenų. Dauguma dalyvių būsimi ar visai neseniai pradėję verslininkai. Šis mokymo kursas buvo skirtas išbandyti projekto metu parengtą mokymo programą. Mokymų ekspertas Vytautas Paliukas sukūrė mokymo programą, skirtą gauti visas būtinas žinias verslo pradžiai. Mokymai suskirstyti į teorinę ir praktinę dalis. Teorinėje dalyje buvo apžvelgtos šios temos: savęs įgalinimas, verslo planavimas, marketingas, finansavimas, teisė, IT priemonės. Projekto dalyviai diskutavo, dalinosi patirtimi, atliko jiems pateiktas užduotis. Praktinės dalies metu dalyviai analizavo rinką, poreikius, parengė verslo planą. Po pristatymo virė karštos diskusijos apie galimybes įgyvendinti verslo planą realiai.

Iš mokymų dalyvių atsiliepimų galima spręsti, kad mokymai įvyko sėkmingai ir buvo aktualūs. Dauguma tikisi mokymo tęstinumo ar panašių veiklų, domisi apie mentorių veiklas, kurios pradedant verslą tikrai aktualios.

LATLIT_logo_LIT_full_CMYK

Mokymai vykdomi įgyvendinant projektą “Verslo paramos kūrimas ir prieinamumo gerinimas Žiemgaloje, Kuržemėje ir Šiaurės Lietuvoje”, Nr. LLI-131.

Šį projektą finansuoja Europos Sąjunga.

2014–2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programa siekia prisidėti prie darnaus programos teritorijos vystymosi padėdama jai tapti patrauklia ir konkurencinga vieta gyventi, dirbti ir apsilankyti.

Šis straipsnis parengtas naudojant Europos Sąjungos finansinę paramą. Už šio straipsnio turinį atsako VšĮ “Panevėžio verslo konsultacinis centras”. Jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma, kad jis atspindi Europos Sąjungos nuomonę.

Kontaktinis asmuo projekto įgyvendinimo klausimais:

Projekto vadovė Vaida Nakrošienė (vaida@pvkc.lt, +370 618 14252)

Informacija apie programą: www.latlit.eu

 

pornotettone pornpapa